Zastave tiskamo na mrežasto pleteno 100% poliestrsko tkanino, ki prepušča zrak in lepo plapola v vetru. Po tisku se zastave toplotno obdelajo in operejo, da barva postane del vlakna in s tem odpornejša na vplive okolja. Zastave nato še ustrezno zašijemo po navodilih naročnika. Pri stalnem izobešanju na ustreznem drogu in optimalnih vremenskih pogojih je življenska doba zastave ca. 6 mesecev (kar pomeni, da še ne pride bledenja barv oz. trganja zastave zaradi vetra). Proizvajalec tkanine priporoča, da pri močnem vetru – nad 75 km/h zastavo snamemo z droga in s tem podaljšamo njeno življensko dobo. K daljši življenski dobi pripomore tudi ustrezen zastavni drog, ki ima fleksibilno vpetje zastave in omogoča obračanje po vetru.

Pri izdelavi državnih zastav je potrebno upoštevati veljavne uredbe o izdelavi in izobešanju državnih simbolov. Tovrstne zakonske uredbe predpisujejo dimenzije, barve, pozicije grbov ter način oz. vrstni red izobešanja zastav.

Spoštovani, posredujemo vam nekaj osnovnih podatkov glede izdelave zastav. Žal se na tržišču prevečkrat pojavljajo zastave, ki si ne zaslužijo tega imena.Ampak  navsezadnje so zastave simbol tega, kar smo. In zato morajo biti najboljše!