Nastavitve piškotkov

Svečane zastave in stojala

Svečane zastave so tako med nami rečeno kot svečana obleka. Ne uporabljajo se vsak dan. Ko pa je treba počastiti posebno priložnost ali dogodek, takrat zasijejo v vsem svojem sijaju, bogate kot saten iz katerega jih izdelujemo.

Reprezentančne zastave pogosto spremlja himna in na žalost tudi dolgovezenje politikov, zato morda občasno začutimo skoraj odpor, ko jih vidimo… zastave namreč.

Meni osebno so bolj všeč tiste, ki jih vidiš na čelu pohodov in zborovanj ali pa svečane zastave, ki se šopirijo med šotori in gasilskimi klopmi, kadar domače gasilsko društvo praznuje nakup nove brizgalne.

Šole podarjajo spričevala, občine priznanja, odpirajo se sejmi, kongresi, državne institucije počastijo visoke obiske, vse to pred obličjem svečanih zastav, ki jih obešamo na za to posebej izdelana stojala. Kromirana, medeninasta, kovinska stojala za bolj plitev žep.

Prazniki in posebni dogodki, bodisi državni, lokalni ali osebni si zaslužijo svečano obleko. Tako sijočo.

Svečane oz. reprezentativne zastave za notranjo uporabo tiskamo na poliestrski saten, material visokega sijaja, ki še poudari namembnost zastave. Svečana zastava je sestavljena iz dveh delov (potiskana 1x prednja in 1 x zadnja stran), ki ju sešijemo v celoto ene zastave.  Običajne dimenzije praporjev so 75 x 150cm in 100 x 200cm.

.

Stojala za svečane zastave ” EKONOMIK” – okrogli kovinski podstavek črne barve, drogovi iz eloksiranega aluminija,višina 2m, zaključek droga je zlata ali srebrna gobica.

Stojala za svečane zastave ” KROM ” – kromiran okrogli podstavek, drogovi kromirani, višina 2m, zaključek droga je zlata ali srebrna gobica.

Stojala za svečane zastave ” MEDENINA” – medeninjen okrogli podstavek, drogovi polirana medenina, višina 2m, zaključek droga je zlata ali srebrna gobica.

Stojala za svečane zastave ” INOX” – kvadratni podstavek iz inoxa, drogovi inox, višina 2m, zaključek droga je zlata ali srebrna gobica.